Els fons documentals que custodia l'Arxiu Històric Municipal de Cardona es podran consultar en línia a través d'Internet, en el marc del projecte Portal d'Arxius de Catalunya, impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat, i al qual s'ha adherit l'arxiu cardoní.

Ja fa un parell d'anys que l'Arxiu de Cardona es prepara per la seva integració en aquest programa, com a prova pilot impulsada per la Subdirecció General d'Arxius i Museus per incloure en el projecte 10 arxius municipals. I és que actualment ja funciona amb xarxes més àmplies, i permet als usuaris accedir als fons documentals de l'Arxiu Nacional de Catalunya i dels arxius comarcals catalans. En aquest procés d'integració, l'Arxiu de Cardona ha estat digitalitzant des del 2014 una part important dels seus fons com a pas previ per transferir la documentació a la xarxa d'Internet, de manera que hores d'ara ja es poden consultar diversos fons d'aquest arxiu, com el de les Mines de Cardona, el fons Santamaria, o el fons del Jutjat de Pau. Segons ha explicat el director de l'Arxiu Històric Municipal de Cardona, Andreu Galera, és previst que en els propers mesos també s'incorporin els fons Manuel Bertran i Oriola, i altra documentació relativa al fons de l'Ajuntament, amb informació municipal que data del segle XIV.

Per al regidor de Patrimoni Històric de l´Ajuntament, Joan Hernàndez, la inclusió de l´Arxiu de Cardona al projecte «és un pas important per la seva visibilització a tot el país i, a banda de contribuir al seu coneixement per part dels investigadors, ajudarà a facilitar l´accés dels usuaris al ric patrimoni documental de que disposa la vila de Cardona».