Els treballadors de la planta d´Ercros a Cardona (Bages), encarregada d´explotar els runams salins que hi van quedar de l´explotació potàssica, han realitzat aquest tarda una marxa per protestar contra el possible tancament de la fàbrica, on treballen 35 persones. La protesta ha consistit en una marxa de vehicles que ha anat des de Sallent fins a Cardona per les carreteres C-25 i C-55.

La comitiva, composada per una trentena de vehicles, amb cartells, enganxines i banderes sindicals, ha circulat a bon ritme, més ràpid del que estava previst. Dos tintents d'alcalde de la ciutat de Cardona, Aina Molner i Joan Hernández, hi han assistit. La marxa ha començat a les 17:00 de la tarda i ha finalitzat a Cardona a les 18:45.

Tal com ha anat informant Regió7, l´empresa química Ercros ha anunciat la seva marxa del municipi ebrenc de Flix per al 2017 i ha donat senyals evidents de voler deixar l´activitat a Cardona quan pugui optar a abastir-se de sal més pura (segurament de Súria, quan posi en marxa la producció de sal vacuum), tot i que aquesta última decisió encara no l´ha comunicat oficialment. Davant d´aquesta situació, els treballadors de la planta de Cardona s´han organitzat per dur a terme diverses mobilitzacions per fer visible la seva problemàtica.

Josep Maria Peña, delegat sindical d´UGT a Ercros, fa 13 anys que treballa a l´empresa, i amb els altres dos delegats dels treballados, lidera accions per intentar-la salvar d´un possible tancament. Peña expressa el «nerviosisme» que hi ha entre els treballadors per la incertesa sobre el futur d´Ercros, i diu que hi haurà més mobilitzacions."L´empresa no ha fet oficial que vol tancar, però no ens esperarem de braços plegats. La normativa europea obligarà la planta de Vilaseca, que es proveeix de nostra sal per fer clor, a funcionar amb la tecnologia de cèl·lules de membrana i no amb mercuri com fins ara, i per fer-ho necessitarà una sal més pura. Però el problema greu és que el principal comprador de clor que Ercros tenia a Vilaseca és Bayer Covestro, i vol marxar. La plantilla podria quedar en un 60 % de l'actual, i som 35 treballadors", ha explicat Peña a aquest diari.