Sallent ja té a punt el programa d'actes de la festa major, que se celebrarà del 19 al 12 de setembre, i que aprofitarà l'espai rehabilitat de l'antic escorxador per ubicar bona part de les activitats nocturnes, amb la voluntat d'allunyar el soroll del centre del poble. La resta del programa es desenvoluparà majoritàriament a l'aire lliure, i en espais del casc antic propers a l'Ajuntament.

Entre les principals novetats d'aquesta edició, que encetarà un pregó a càrrec del nou Esbart Vila de Sallent, destaquen una festa de l'escuma seguida d'una sessió musical el divendres 9 de setembre a la nit, i una festa Holi, amb espectacle de colors, diumenge al vespre. Totes dues activitats es faran a l'escorxador, com també el concurs de paelles de dissabte a la tarda, o la Nit Jove, també de dissabte, amb Dj JuanMa i Dj sallentins.

Més enllà dels concerts joves, la música tindrà un pes destacat en el programa d'actes, i ja fora de l'escorxador. N'hi haurà per als més petits, amb l'actuació del grup Macedònia, que commemorarà el 10è aniversari del del Consell d'Infants de Sallent, i per als més grans, amb els concerts i balls de nit de les orquestres Rosaleda, Juniors i Sarturn, mentre que Hotel Cochambre amenitzarà el ball de confeti que tancarà la festa la nit de dilluns després de l'espectacle piromusical.

Coincidència amb la Diada

Teatre, exposicions i tornejos també tindran presència a la festa, així com la castelleres i de gegants, en aquest cas diumenge al matí. Precisament, el diumenge 11 de setembre la festa coincidirà amb la Diada Nacional de Catalunya, que inclourà un acte institucional amb ball d'homenatge al Parc Municipal Pere Sallés, i que comptarà amb la col·laboració de la Coral Nova Harmonia, el Consell d'Infants i l'esbart Vila de Sallent. L'ANC també organitzarà autocars per assistir a un dels actes centrals de la Diada que es farà a Berga.