El municipi bagenc de Sant Joan de Vilatorrada organitzarà el proper 30 de setembre la segona edició de la fira Discat, un certamen que vol ser referent en el món de la discapacitat a Catalunya i que vol posar de manifest les altres capacitats d'aquestes persones per poder viure de manera totalment integrada en el conjunt de la societat. Després de la bona acollida de la primera edició, que es va celebrar fa dos anys, l´organització ha optat per donar continuïtat a una fira que manté el vessant professional i també el de conscienciació, especialment d´infants i joves. La llei d´accessibilitat i l´esport inclusius seran els dos eixos temàtics que es tractaran en les jornades professionals a Cal Gallifa, centre neuràlgic de la fira.

L´àmbit de l'accessibilitat es debatrà a partir de la conferència 'Llei 13/2014 d´accessibilitat: Justificació i aplicació pràctica' en què s´exposaran les claus de la nova legislació i la seva aplicació pràctica tant en l´àmbit de les administracions públiques com al sector privat. Anirà a càrrec de l´arquitecta Maria Victòria Pérez i de la terapeuta ocupacional Maria Josep Caldes.

Pel que fa al segon bloc, que girarà al voltant de l´esport inclusiu, es presentarà el programa 'Barcelona Esport Inclou'. Aquesta iniciativa proposa que la pràctica de l´activitat física es pugui fer sense límits i sense barreres, promovent l´esport inclusiu. Mercè Jofra, cap del departament de Promoció Esportiva de l´Ajuntament de Barcelona, explicarà les línies bàsiques del projecte.

Les jornades professionals es completaran amb una taula d´experiències amb exemples de superació personal que comptarà amb la col·laboració de les entitats Ampans, Federació ECOM, APSOCECAT i Fundació Privada Àuria.

La ponència inicial anirà a càrrec del reconegut escriptor Màrius Serra. Serra explicarà la seva experiència amb el seu fill, que ha quedat recollida a través del llibre 'Quiets'.

Durant tot el matí es programaran tallers de conscienciació en els quals participaran els alumnes de primària i de secundària dels centres d´ensenyament de Sant Joan de Vilatorrada. La fira també comptarà amb un espai amb expositors per a entitats del sector de la discapacitat d'arreu d Catalunya i empreses.