El Bages ha tingut aquest mes d'agost uns percentatges d'ocupació turística superiors als del 2015, especialment quant als establiments de turisme rural. En general, l'increment també s'ha donat a l'Anoia i al Berguedà, però no amb tanta contundència com al Bages. Són dades de la darrera Enquesta Flaix del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, fetes públiques ahir.

Els establiments de turisme rural han tingut una ocupació mitjana del 72,46 % a la demarcació de Barcelona, i el Bages és la comarca on ha tingut un creixement més important. S'ha situat lleugerament per sota de la mitjana, en el 71,25 %, però es venia d'una ocupació del 57,23 % l'agost del 2015, fet que suposa un augment de 14 punts percentuals, quan l'increment mitjà al conjunt de la demarcació ha estat del 4,9 %.

Al Berguedà, el turisme rural ha crescut en el 3,55 %, i ha obtingut una mitjana d'ocupació del 76,5 % aquest mes d'agost, mentre que l'Anoia s'ha situat a uns nivells molt similars als del Bages (amb el 71,9 %), quan l'any passat no es va arribar al 65 %.

Als hotels, també es millora

Pel que fa a l'ocupació hotelera, en el conjunt de la demarcació ha estat la més elevada, amb el 85,6 %, mentre que a la Catalunya Central no ha estat tan alta però en general també ha tingut més bons resultats que l'agost de l'any passat.

Novament, el Bages és una de les comarques on la diferència respecte a l'any passat ha estat més elevada. Aquest agost, l'ocupació ha estat del 63,4 % respecte al 57,1 % de fa un any, cosa que representa un increment de 6,2 punts percentuals, tan sols superat pel Garraf i Osona. El Berguedà també ha tingut un lleuger augment, de gairebé el 3,7 %, i amb una ocupació mitjana del 56,2%.L'Anoia, en canvi, ha estat l'única comarca de la demarcació de Barcelona on l'ocupació hotelera ha anat a la baixa. L'any passat era del 37,1 %, i aquest agost s'ha quedat al 34,9%.

Quant als càmpings, l'enquesta ha distingit tres zones dins de la demarcació, entre les quals la dels Pirineus (Berguedà) és la que ha tingut uns millors resultats, amb el 84,7 % de l'ocupació i 8 punts percentuals més que l'any passat. Tanmateix, en general, l'ocupació en càmpings ha tingut un lleuger retrocés de 2,20 punts percentuals, i s'ha quedat en una mitjana del 73,5 %.