Josep Maria Basora, president de l´Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Pla de Bages, ha mort avui als 60 anys. Segons fonts de l´ADF, feia prop d´un mes que Basora estava ingressat a Manresa; primer a l´Hospital Sant Joan de Déu i després al de Sant Andreu.

L´enterrament tindrà lloc dimecres a les 11 del matí a l´església parroquial de Joncadella, a Sant Martí de Torroella, al municipi de Sant Joan de Vilatorrada, on vivia.

L´ADF Pla de Bages, fundada el 1986 i una de les més antigues del país, engloba els municipis de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Fruitós de Bages. Basora, que era un dels membres més veterans, va ser escollit president l´any 2011.

El secretari de l´ADF, Xavier Jovés, ha lamentat la mort de Basora i li ha dedicat unes paraules de condol. «Era una persona molt implicada en el tema dels boscos i va ser un bon president perquè coneixia molt aquest món», diu.

Jovés explica que Basora tenia una masia a Joncadella i que per això era un gran coneixedor del món rural. «Sempre hem defensat i hem aconseguit que els presidents de l´ADF siguin gent del món rural. Ell era un pagès que tenia una masia. Era una persona implicada en el món rural. Li agradava i ho sentia», diu Jovés. L´ADF preveu reunir-se aviat per organitzar l´elecció del nou president.