L´Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat les obres d´urbanització de la plaça Padró i del carrer del mateix nom d´Artés. L´espai està format per dues voreres de reduïdes dimensions amb una amplada variable entre 35 i 70 cm, i una calçada de circulació rodada que varia entre els 2,5 i els 6,50 metres formada per una capa de formigó. S´actuarà eliminant els paviments existents, col·locant un nou paviment de pedra sorrenca de la zona sobre solera de formigó i renovant la xarxa de clavegueram, aigua i línies elèctriques.

El carrer i la plaça Padró estan protegits com a conjunt arquitectònic com a bé d´interès local. A la vora de l´actual plaça Major, ja datada als segles II i III i documentada al 889, hi ha els primers assentaments en un turó que domina la vall de la Gavarresa. A partir dels primers creixements a l´entorn del castell es desenvolupa una xarxa de camins i carrers, entre ells l´àmbit d´aquest projecte, que han format tradicionalment el nucli antic del poble amb una expansió important cap a mitjans del segle XVI.

L´obra s´ha adjudicat per un import de 103.400 euros (sense IVA) a l´empresa Ingeniería Constructora Manresana S.L. La urbanització d´aquest espai urbà del nucli antic serà finançada per l´INCASÒL, mitjançant les aportacions establertes en el conveni de transferències signat per aquest organisme i l´Agència de l´Habitatge de Catalunya, i l´Ajuntament d´Artés. L´obra s´emmarca en el programa de l´1% cultural.