Un veí de Sant Fruitós de Bages va morir aquest dimarts al matí a l'empresa on treballava en caure-li unes bobines de fusta d'uns 300 quilos a sobre. L'operari es deia Mamadou Abdoul Kane, tenia 42 anys, era de nacionalitat senegalesa i era empleat d'Euromadem, una empresa dedicada a la fabricació de bobines de fusta.

Els Mossos d'Esquadra encara estan investigant les causes de l'accident laboral i han posat els fets en coneixement del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa i del departament d'Empresa i Ocupació, d'acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals. La policia catalana encara ha de determinar les causes de l'accident, però familiars de la víctima asseguraven a aquest diari que no hi ha testimonis presencials del moment dels fets perquè Kane estava sol quan li van caure les bobines a sobre, segons els havia explicat un parent de la víctima que també treballa a l'empresa i compartia pis amb ell.

L'operari es dedicava a manipular les bobines de fusta -que serveixen per enrotllar-hi cable elèctric- i, segons els familiars, altres treballadors van haver de retirar les peces de fusta amb un toro elèctric per treure el cos. L'accident laboral va tenir lloc a 1/4 de 8 del matí i els serveis d'emergència s'hi van desplaçar per atendre'l i traslladar-lo a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, on va ingressar en estat greu. Poc després, l'home va morir com conseqüència de les greus ferides que tenia en caure-li a sobre les bobines de fusta.

Euromadem està situada al polígon de Sant Fruitós de Bages que hi ha a la zona anomenada dels Francesos. L'empresa estava ubicada a Calaf, però fa tres anys es va traslladar al municipi bagenc. Era el període de temps que feia que Mamadou Abdoul Kane vivia al municipi. Aquest dimarts, a la nau industrial on va succeir l'accident laboral hi havia poca activitat i només hi eren els treballadors que preparaven la feina per a avui. Un responsable d'Euromadem lamentava l'accident, però no afegia res més, a l'espera dels resultats de la investigació que està portant a terme la policia catalana.

La víctima mortal vivia al poble de Torroella de Baix, dins del terme de Sant Fruitós de Bages, en un pis del carrer Galobart. A l'habitatge hi viuen parents de la víctima mortal, que comentaven que Kane feia 17 anys que era a l'estat espanyol i en feia tres que s'havia traslladat a viure a Torroella de Baix per treballar a Euromadem. Ahir van traslladar el cos a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per practicar-li l'autòpsia i la intenció dels familiars és repatriar el cos al país d'origen.

Veïns del poble deien que el senegalès que va morir no tenia gaire relació amb la resta d'habitants. Per la seva banda, l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, lamentava l'accident i tenia la intenció de posar-se en contacte amb els familiars i el gerent de l'empresa avui. "He pogut parlat amb un responsable d'Euromadem i m'han comentat que la plantilla està afectada. Encara s'ha de veure exactament què ha passat i esperem aviat saber més detalls de com ha succeït l'accident", comentava.

L'Ajuntament també està esperant saber si els responsables de l'empresa o els familiars faran un funeral i conèixer la situació de la família.