Ous ecològics d´Ecopallareta, farcits amb ceba valenciana i tomàquet Ple Pometa de Tornaterra. Pebrots de la república adobats per fer salsa, una bona amanida de tomàquet local. Papillot de pit de pollastre ecològic o pollastre ecològic pota negra farcit, i tot ben regat i acompanyat amb vins i caves del Celler Cooperatiu d´Artés.

Aquestes són algunes de les propostes que el cuiner santjoanenc Diego Alías ha triat per fer una carta de maridatge amb els productes dels impulsors del segell de circuit curt Terra de profit, un partenariat format per Ecopallareta, TornaTerra, Celler Cooperatiu d´Artés i mengemBages. Diego Alías, Xef del restaurant Ca l´Amador de Josa del Cadí considerat el millor cuiner català de l´any 2015, va explicar com ha elaborat unes receptes on els productes són exclussivament dels productors que han impulsat el segell Terra de Profit.

Mentre s´exposava la recepta els productors anaven explicant, un a un, els productes que s´utilitzaven. Arnau Vilaseca, de TornaTerra va explicar el per què del nom dels pebrots de la república, un pebrot que a mesura que madura canvia de color i a la mata queda dibuixada la bandera republicana; Gerard Font, d´Ecopallareta, va explicar com s´ho fa per servir diàriament els ous frescos a les botigues i com cuida els pollastres Pota Negra, mentre que Anna Berenguer, del Celler Cooperatiu d´Artés, va explicar el procés d´elaboracio del vermut Picapoll. Per la seva banda Grup Elde va ser l´encarregat de posar el local, We Love Kooking, i exposar el menage més adequat per a l´elaboració de cada plat.

La carta de maridatge, que consta de cinc receptes, es pot trobar a les botigues mengemBages i al Celler Cooperatiu d´Artés, o es pot solicitar via mail, de forma gratuita a terradeprofit@gmail.com.