La Setmana de la Gent Gran de Súria se celebrarà entre els dies 3 i 7 d'octubre, amb xerrades, activitats de salut i benestar, un cinefòrum i la presentació d'un llibre de receptes que ha estat elaborat amb la col·laboració de les persones grans de la vila.

La presentació del llibre de receptes tindrà lloc dilluns 3 d'octubre i serà el primer acte de la Setmana de la Gent Gran. Aquesta publicació ha estat impulsada per l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament amb l'objectiu de recopilar receptes tradicionals i promoure els productes suriencs.

El llibre de receptes serà distribuït gratuïtament a les persones assistents a l'acte, que tindrà lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila. La presentació de la publicació inclourà una xerrada de la nutricionista i escriptora Josefina Llargués, i un tast de productes típics de Súria.

L'organització de la Setmana de la Gent Gran és a càrrec de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament, amb el suport de l'Associació de Gent Gran, el Casal de la Dona, l'Obra Social La Caixa i la Diputació de Barcelona.

El programa d'actes també inclou l'inici de les sessions d'exercicis als espais lúdics i desalut de la vila per a a aquest nou curs, una altra activitat de l'àrea de Benestar Social. Aquesta primera sessió es farà a l'espai lúdic de salut del barri de Salipota (dijous 6 d'octubre).

Un altre dels actes de la Setmana serà la presentació de les activitats del Consell Municipal de la Gent Gran per a aquest curs 2016-17.

El programa complet de la Setmana de la Gent Gran és el següent:

Dilluns 3 d'octubre

€ 17.00 h. Presentació del Llibre de Receptes elaborat amb la col·laboració de la gent gran de la vila. Aquesta publicació, impulsada per l´àrea de Benestar Social de l´Ajuntament i el Consell Municipal de la Gent Gran, serà distribuïda gratuïtament a les persones assistents. Salutacions de l´alcalde Josep Maria Canudas i de la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa. Xerrada: ´Els valors de la cuina de tradició i saludable´, a càrrec de la nutricionista i escriptora Josefina Llargués. Tast de productes típics de Súria, amb la col·laboració del Casal de la Dona, bar-restaurant Copi i Fleca de la Font. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dimarts 4 d'octubre

€ 17.00 h. Xerrada-taller: ´La música al llarg de la vida d´una persona´. Activitat sobre la influència positiva de la música en el nostre organisme. A càrrec de Joan Capafons, psicòleg i psicoterapeuta, i de Maira Espriu, infermera i musicoterapeuta. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dimecres 5 d'octubre

€ 17.00 h. Cinefòrum: ´El nostre últim estiu a Escòcia´. Pel·lícula britànica de l´any 2014 sobre una família estressada que aprofita les vacances d´estiu per visitar l´avi, que viu en un poblet d´Escòcia. Activitat promoguda per l´Obra Social La Caixa. Lloc: L´Esplai (Associació de Gent Gran).

Dijous 6 d'octubre

€ 9.00 h. Sessió d´exercicis a l´espai lúdic i de salut del barri de Salipota. Exercicis senzills de manteniment per treballar les facultats físiques i sensorials, dirigits per Nati Nieto. Cal anar-hi amb roba i calçat molt còmode. L´espai lúdic i de salut del barri de Salipota és ubicat a l´alçada del carrer Pompeu Fabra, número 110. Lloc: espai lúdic i de salut de Salipota. Després de la sessió hi haurà un esmorzar

per a les persones participants.

€ 17.00 h. Xerrada: ´Accessibilitat i eliminació de barreres al domicili´. Xerrada sobre les adaptacions bàsiques del domicili per garantir la seguretat de les persones grans, així com els ajuts tècnics i altres mecanismes per implantar-les. A càrrec d´Arnau Castells, terapeuta ocupacional de Sírius-Centre Josep Orgué (Igualada). Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Divendres 7 d'octubre

€ 17.30 h. Acte de cloenda de la Setmana de la Gent Gran. Salutació de la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa. Presentació de les activitats del Consell Municipal de la Gent Gran per a aquest curs 2016-17. Taller d´expressió corporal i humor a càrrec de Paqui Borjas, educadora, art-terapeuta i clown. Berenar de germanor. Lloc: L´Esplai (Associació de Gent Gran). Fotos joves amb gent gran de la vila En el marc de la campanya ´Tracta´m bé´, l´Ajuntament de Súria i l´institut Mig-Món conviden tots els nois i noies d´11 a 18 anys a fer-se fotos (selfies i altres imatges) amb una o diverses persones grans (familiars, amics, veïns...), reflectint un moment de trobada o una activitat compartida. Aquesta activitat forma part del programa de la Setmana de la Gent Gran. Les millors fotos serviran per elaborar el nou cartell promocional de la campanya ´Tracta´m bé´, que promou els bons tractes amb les persones grans. Les bases d´aquesta

activitat es podran consultar al web municipal (www.suria.cat).