El complex Món Sant Benet posa en marxa aquest dissabte la programació de tardor amb ´El Temps de les ànimes´, que es perllongarà fins el 27 de novembre. Una proposta que combinarà cultura, oci i gastronomia. ´El Temps de les ànimes´ inclou tallers familiars, animació infantil, mercat amb productes artesanals de temporada i una oferta gastronòmica de tardor al restaurant La Fonda. L´objectiu és acostar als visitants als elements més característics d´aquesta estació.

Un dels protagonistes d´aquesta edició és la visita ´Ramon Casas i la mirada de Júlia´. Després del miler de visitants a les representacions de l´estiu, les visites, emmarcades en la programació de l´Any Ramon Casas, tornen aquesta tardor. El diàleg entre Ramon Casas i Júlia Peraire serà el fil conductor d´un recorregut pels diversos espais del monestir. Les visites es faran cada dissabte, a les 7 de la tarda.

Cinquè mercat de Tots Sants

El cap de setmana del 29 i 30 tindrà lloc la cinquena edició del Mercat de Tots Sants, que enguany estarà inspirat en l´època i la figura de Ramon Casas. La plaça s´omplirà de parades en les que es podran trobar hortalisses, pa ecològic, vi, cervesa, formatges, embotits, cítrics de les terres de l´Ebre, xocolata, mel o neules.

En paral·lel, s´habilitarà un espai específic on es podran degustar les propostes gastronòmiques de tardor de Món Sant Benet amb maridatge de vins de la DO Pla de Bages, i també hi haurà una demostració d´oficis artesans. Un rellotger, un ferrer, un luthier, un pipaire, un cerer i una cistellera permetran als visitants conèixer, de ben a prop, en que consisteix la seva professió.

Durant el mercat hi haurà diverses activitats en paral·lel, com ara passejades en poni fins al camí dels horts o un taller de decoració de galetes de mantega, que es farà, de forma continuada, durant tot el dia. També es realitzaran espectacles infantils amb la companyia De Parranda.

Activitats especials de tardor

Durant ´El Temps de les ànimes´ Món Sant Benet oferirà tres tallers familiars especials per donar la benvinguda a la tardor. ´Dolços de Tardor´ permetrà elaborar receptes dolces aprofitant els fruits que arriben amb els primers freds. El taller s´estrenarà ja aquest dissabte i es repetirà cada cap de setmana fins el 20 de novembre.

´Roda el món i torna al Born', acostarà als assistents a les receptes i a la història de la gastronomia catalana. Es farà el 22 i el 23 d´octubre i el 26 i 27 de novembre. Finalment, a ´Dolços del monestir´, s´elaboraran plats més tradicionals d´aquests mesos de l´any.

Per la seva part, per assaborir la tardor amb productes de temporada, La Fonda reforçarà el seu menú gastronòmic amb la carta especial ´El Temps de les ànimes´, on els productes típics d´aquesta època de l´any seran els protagonistes. Es podrà començar a degustar a partir del dia 29 i fins al 27 de novembre.