14 de novembre de 2016
14.11.2016

Els alcaldes bagencs debaten dimecres si convé una funerària supramunicipal

La petició de crear un servei públic d'abast comarcal va sorgir d'una moció de la CUP en el darrer ple

14.11.2016 | 17:24

El Consell d'Alcaldes del Bages decidirà en una reunió aquest proper dimecres si dóna llum verda o no a la realització d'un estudi de viabilitat de cara a la creació d'un servei funerari públic comarcal. Aquest debat, que ja estava previst però no se'n sabia la data, és fruit d'una moció presentada pel grup de la CUP al Consell Comarcal en el darrer ple, en què demanava «un estudi de viabilitat econòmica i jurídica que analitzi la possibilitat de crear una empresa pública supramunicipal de serveis funeraris que operi a la comarca».

L'equip de govern comarcal va deixar a mans del Consell d'Alcaldes la decisió de fer aquest estudi, que la CUP considera «imprescindible» per retornar al concepte de servei funerari públic, «un servei que sempre s'havia gestionat des dels ajuntaments i que garantia un accés realment universal a aquesta necessitat vital bàsica». D'aquesta manera, la CUP entén que amb el caràcter públic del servei desapareix el benefici empresarial perquè els preus es podrien acostar molt més al seu cost real sense estar inflats fruit d ela posició dominant que ara tenen les empreses. D'altra banda, es recuperaria la municipalització (o en aquest cas mancomunació) i, per tant, la seva gestió democràtica en què la mort deixaria de ser un negoci.

Alguns ajuntaments com el d'Artés ja s'han posicionat mitjançat una moció a favor de l'estudi, i és previst que els seus representants hi votaran favorablement al Consell d'Alcaldes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20