Durant els dies 15, 16 i 17 d'octubre, en el marc de la Fira de Tardor de Navàs, Valentí Gubianas va estar realitzant un mural a la façana del casal Sant Genís. L'il·lustrador navassenc va voler mostrar el casal com a centre cultural de la població, per a això, a través de la paraula 'Cultura: acció de cultivar', va representar, a partir de l'aigua d'una regadora, l'efecte que produeix en les persones el cultiu dels diferents vessants de la cultura.

Segons ha explicat el mateix Guabianas, per crear el mural «em vaig basar en la idea del casal sant Genís com a centre cultural de Navàs, que és la funció que té. Si ens cultivem, tindrem eines per a ser més lliures». Al mural s'hi poden veure diferents personatges representant la música, la creació literària, la ciència, l'aprenentatge i l'experiència. També, la història de Navàs hi està reflectida amb la imatge d'un roure, recuperant la memòria, segons diuen, del fet que la població abans era un camp de roures.

L'il·lustrador ha volgut mostrar el procés de creació del mural a través d'un vídeo realitzat per Jordi Puig Batlló, que es pot veure a continuació: