Monistrol de Montserrat manté el dispostiu que es va posar en marxa arran de l´episodi de contaminació detectat fa dos mesos al municipi i continua filtrant l´aigua a la captació de la Font Gran mentre espera constatar que el seu estat està totalment normalizat. Segons va explicar ahir l´alcalde Monistrol, Joan Miguel, en les analítiques efectuades les darreres setmanes ja no s´han detectat restes d´hidrocarbur però sí d´olor, tot i que va disminuint.

Fonts de l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) han assegurat que els darrers dos mostrejos que han dut a terme «van sortir bé i no es va detectar presència d´hidrocarburs» i que preveuen fer un darrer mostreig les properes setmanes «per corroborar que l´aigua presenta bona qualitat».

La situació es manté ara, segons Miguel, en un «impàs» i es té l´esperança que «les pluges d´aquesta setmana moguin l´aqüifer», cosa que podria facilitar la descontaminació, ja que els darrers dos mesos no hi ha hagut precipitacions importants. De totes maneres, segons Miguel, «no tenim res segur i tot són suposicions i hipòtesis». Pel que fa a les causes, assegura que «cada cop és més difícil esbrinar-les».