La proposta de celebrar un referèndum per a canviar el nom oficial de la plaça de Sant Antoni Maria Claret de Sallent per plaça dels Arbres, amb el qual es coneix popularment l'indret, no ha prosperat. L'Assemblea Municipal Oberta (AMO), un espai de debat ciutadà, va rebutjar la iniciativa que va comptar amb 30 vots a favor, 44 en contra i 3 abstencions. Aquesta és una de les quatre propostes que es van debatre en la tercera assemblea, que es va celebrar aquest dimecres a la Sala Joan Vilà i Valentí amb l'assistència d'una vuitantena de persones.

Si que es va aprovar, amb 79 vots a favor i una abstenció, el nou plantejament de les Enramades amb la idea de cedir espais dels carrers cèntrics que no enramen per tal que diferents col·lectius puguin manifestar-se artísticament i així donar una nova embranzida a les enramades. La proposta de destinar la partida de cooperació de l'any 2017 (uns 6.000€) al projecte EKO de suport als refugiats a Grècia també va prosperar amb 47 vots a favor, 14 en contra i 12 abstencions. Finalment, l'últim punt de l'ordre del dia va ser la modificació de la taxa per la prestació de serveis a les instal·lacions esportives municipals, que també va ser aprovada amb 69 vots a favor, 1 en contra i 4 abstencions.

L´AMO és un fòrum de debat promogut per l´Ajuntament i, tot i que les decisions que s´hi prenen no són vinculants, si que es traslladen al ple municipal en cas que properin.