La fama té un preu, i si el Carnaval de Sallent s'ha convertit en un referent és perquè es fa bona feina i s'hi inverteixen diners perquè sigui sonat. Els organitzadors de la festa, l'associació El Carrilet, calcula que es destinen 100.000 euros al Carnestoltes. Aquesta inversió té diverses fonts de finançament que serveixen per sufragar costos.

La recaptació de les entrades del ball de carnaval, que té un cost de 15 euros i aplega gairebé 2.000 persones, és un dels principals ingressos de la festa. «L'aforament és limitat a 1.900 persones, i esperem fer ple». Fent números, serien 28.500 euros només d'entrades si s'omple. De fet, el cartell d'enguany és llaminer, els grups que actuaran al ball són ben coneguts pel jovent.

Aspescat és una formació musical valencià de Xaló que va començar amb ska, reggae drum and bass i va anar avançant cap a uns ritmes més electrònics. L'altre grup que serà dissabte que ve a Sallent serà Dr. Prats, que augura festa i fusió i que s'endinsa en l'electroswing més ballable. I també pujaran a l'escenari els Hey Pachucos, un grup de versions amb un ampli repertori de temes. Tres grups que faran ballar i passar-ho bé fins ben entrada la matinada. La festa s'allarga fins a les 6 del matí, quan comencen les matines, amb una xaranga que desfila amb els que encara tenen més ganes de festa que son. De ben segur que seran uns quants perquè ja se sap que si el carnestoltes es porta a l'ADN es dorm poc i tots els actes es viuen intensament.

Un altre gruix important de diners es recol·lecta gràcies a les empreses i comerciants que s'anuncien i col·laboren amb la festa.

També s'obtenen beneficis dels tiquets que es venen del menjar i el beure i les barres de carrer. Segons Jordi Vilà, membre de l'associació El Carrilet, que organitza la festa, «tot el que fem pagar intentem que siguin preus populars».

El marxadatge del Carnaval de Sallent permet també a El Carrilet fer guardiola. Cada vegada són més els productes que hi ha a la venda, samarretes, dessuadores, guants, buffs, clauers... I a més, aquest any també es venen DVD amb l'espectacle dels Pastorets 4.0 que es va fer per Nadal com un acte més del 40è Carnaval de Sallent. També com a activitats especials aquest febrer s'ha fet una cursa popular i el Frikibingo.

A més, el programa del Carnaval d'aquest any és un àlbum de cromos. S'hi poden enganxar, en format cromo, els cartells de totes les edicions del carnestoltes, que són les 40 d'hivern i les 3 d'estiu que s'han fet fins ara. En total 43. L'àlbum val 3 euros i els cromos es venen per 1 euro en paquets de 10 a les llibreries de Sallent.

Tot plegat contribueix a fer que el Carnaval sigui especial. Sallent ja fa olor de festa, i ja estan a punt barrets, plomes i teles de colors per sortir al carrer.