Castellterçol va complir ahir una tradició bicentenària, la d'elaborar i repartir una escudella grassa i potent, just la vigília del dimecres de Cendra, entrada religiosa al temps de dejuni i abstinència. Van ser més de 5.000 plats els que es van acabar distribuint d'aquesta escudella tota feta a peu de carrer.

L'equip d'escudellers va començar a treballar a primera hora del matí, primer arrenglerant i encenent els focs de 26 calderes d'acer inoxidable amb una capacitat total de 80 litres de brou, que sempre s'ha cuinat amb el mateix mètode i recepta. De contingut, 35 quilos de vedella, 25 de carn magra, 31 de costella de porc, 28 de botifarra negra, 41 de pollastre i 5 quilos de llard.

L'escudella ha estat sempre d'arròs i fideus amb les espècies adients i l'oli. Just a la una del migdia, el rector va demanar una oració pels difunts i tot seguit va anar beneint les calderes.

Una gentada ja feia cua arrengleradas davant les calderes des de feia estona, però en poc més d'un quart d'hora ja s'havia repartit tota l'escudellai no en quedava gens ni gota. Aquest any la festa es va acompanyar amb una fira, un esmorzar gratuït per als visitants i tallers de ceràmica i disfresses. Ja a la tarda una animat ball de carnestoltes al pavelló va tancar la jornada festiva i gastronòmica.