Els carnestoltes són dies de gresca, disbauxa i desenfrenament, però no tots els pobles han aconseguit situar-se en el mapa pel seu Carnaval. Sallent sí. Fa anys que s'hi celebra una de les festes més sonades de la comarca i l'organització no abaixa la guàrdia per mantenir-la com a referència. «A Sallent vivim molt el Carnaval, ens l'estimem, i els organitzadors treballem des de mitjan setembre perquè sigui un èxit», ha comentat Jordi Vilà, de l'associació El Carrilet. I aquest any ho fan amb l'al·licient dels 40 carnestoltes. La xifra mereix una celebració especial i per això hi haurà algunes novetats i sorpreses a l'arribada del rei Carnesoltes.

Dijous que ve el rei Carnestoltes, un personatge representat per un ninot que encarna la festa, tornarà a sorprendre els sallentins amb una arribada original. Cada any aquest acte és un dels secrets més ben guardats i en aquesta 40a edició la pot fer grossa. Dos dies després, el dissabte 25 de febrer, el rei Carnestoltes encapçalarà la tradicional rua.

La rua de dissabte a la tarda és l'acte central del Carnaval de Sallent sol aplegar entre 8.000 i 12.000 persones. «A la gent de Sallent que hi participa s'hi suma tota la gentada que ve de pobles veïns per viure o veure el Carnaval», ha dit Jordi Vilà. Tant per als que hi participen com per als que són espectadors, la rua no deixa indiferent. El tret diferencial és que és oberta a tothom, sense concurs de disfresses, sense ordre de sortida, la gent hi participa pel seu compte, en grups reduïts o amb grans comparses, amb car-rossa o sense. Els participants recorreran els carrers de Sallent acompanyats de 13 xarangues que s'encarregaran d'amenitzar les més de tres hores que sol durar. Hi podrem veure disfresses de tota mena, des de les més clàssiques fins a les més innovadores. De ben segur que no hi faltaran vestits d'animals diversos, pallassos, indis, capellans, policies o els personatges de moda del moment.