El rei Carnestoltes de Sallent s´ha salvat enguany de ser devorat per les flames. La força que li ha donat la celebració de la quarantena edició del Carnaval sallentí ha estat prou poderosa per fer-lo per viure, perquè enguany el seu regnat es perllongarà. Toca versió d´estiu del Carnaval, la que en serà la quarta edició (les anteriors es van celebrar coincidint amb les edicions 25, 30 i 35).

Es dimonis alats, personatges ja clàssics de la rua mortuòria i encarregats en els últims anys de finiquitar el rei Carnestoltes per retornar la pau i la quietud perturbada durant aquests set dies, no van aconseguir enguany el seu propòsit, malgrat ho van intentar fins al final. En un nou escenari de cloenda per a l´espectacle final (enguany es va acabar a l´esplanada al costat del riu sota el pont nou) i amb centenars de persones espectants, el sobirà de la gresca va ser salvat per un escamot de personatges carnavalers que van aconseguir batre els sinistres personatges que volien posar fi al seu regnat. El Carnaval de Sallent del 2017 no va posar un punt final, sinó un punt i a part.

L´escenificació del salvament va tenir sobretot dos moments estelars: un espectacular castell de focs que va iluminar el cel sobre el pont nou, el Lloobregat i el que en queda de la fàbrica Vella i, sobretot, una catàrtica i esplèndida peça interpretada en directe amb lletra que parla de la força del Carnaval de Sallent sobre la música de la popularíssima I will survive, de Gloria Gaynor. I és que, efectivament, enguany el Carnaval sallentí sobreviurà en aquesta edició d´estiu de la que ahir se´n va escriure el pròleg.