04 de març de 2017
04.03.2017
40 Años
40 Años

La comissió d'estudi dels serveis funeraris posa en marxa l'anàlisi del sector

S'ha demanat als municipis que detallin el nivell de regulació, i a les empreses els costos dels seus serveis

07.03.2017 | 00:03

El Consell Comarcal ha portat a terme la primera sessió de la comissió d'estudi del serveis funeraris al Bages, en la qual es va acordar sol·licitar als ajuntaments una sèrie d'informacions i documentació per poder contrastar les dades de què es disposa i fer una radiografia de la situació a la comarca. Als municipis se'ls ha demanat que detallin si disposen d'ordenança reguladora dels serveis funeraris i si tenen una regulació concreta en el supòsit d'enterraments que sufragui o no la corporació per motius socials.

A més, s'ha demanat ajuda tècnica a la Diputació per estudiar la viabilitat econòmica i jurídica de crear una empresa pública supramunicipal de serveis funeraris. La comissió també va decidir demanar a les quatre empreses que operen al Bages els costos dels seus servei.


Eina de gestió


L'aplicació de gestió dels cementiris municipals creat pel Consell Comarcal del Bages i utilitzat a la comarca ja fa uns anys, es convertirà en una eina de referència per als ajuntaments de la província de Barcelona, després que la Diputació hagi signat un conveni amb el Consell per fer-lo extensiu als municipis que l'hagin sol·licitat.

Coincidint amb l'onzena jornada de formació i seguiment del projecte de cementiris municipals, s'ha informat els ajuntaments que la Diputació invertirà i col·laborarà en el programa per adequar-lo a la tecnologia actual i fer-lo més accessible a la ciutadania per consultar les seves dades. El Consell espera tenir la versió actualitzada a final d'any. És una eina informàtica que recull les dades relatives als cementiris; distribució dels carrers, la propietat dels nínxols i difunts i permet la gestió de la informació per als ajuntaments.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema