És la seva primera participació en el festival de les Comes, què li sembla?

Bé, pel que fa al 4x4 és la concentració més important en l’àmbit europeu. És molt interessant perquè està pensada per a tothom, hi ha molts espectacles i l’ambient és immillorable.

Què en pensa, de la finca bagenca?

És fantàstica en el sentit que ofereix una diversitat molt àmplia pel que fa a rutes i camins.

Per què creu que té aquest èxit tan massiu el festival?

Penso que el motiu és que està pensat perquè tothom hi trobi el seu espai, des dels més atrevits fins als que volen venir a gaudir del paisatge amb el seu vehicle.

És també una bona oportunitat per venir amb la família?

Sí, de fet jo he vingut amb els meus companys d’equip, que són els meus amics, i amb la meva filla. Al cap i a la fi, això és el que més ens agrada i venim a passar-ho bé i a fer-ho passar bé.

Les Comes 4x4 Festival es caracteritza per ser un esdeveniment amb un ampli ventall d’activitats. Quina és la que més li agrada?

Naturalment la que jo faig. L’oportunitat de pujar en un cotxe del Dakar, en un camió, és única. Simplement m’agrada compartir la meva passió amb la gent i que ells en gaudeixin. Si fos de mi, estaria tot el dia fent voltes.

Pel que fa al Dakar 2017, vostè tornava aquest any després de vuit sense participar-hi. Se li ha fet molt dur?

Mira, sempre que s’anuncia un nou Dakar es diu que serà el més dur. Però jo no tenia por. És ben veritat que els sud-americans tenen un perfil concret. Allà hi ha moltes dificultats, per exemple, la gran quantitat de sorra. També el fet de competir a més de 4.000 metres d’altitud ja és una dificultat, canvis de temperatura constants, etc. Però bé, ha estat una experiència molt gratificant.

Quines són les previsions esportives per a Isidre Esteve de cara al 2017?

És un any de preparació. La meva intenció és competir al Dakar 2018 i des d’ara ja comencem a preparar-ho. Sobretot espero fer unes bones curses de preparació.