La 6a edició del Maridatge dels vins de Navàs ha estat una mostra de la bona feina que s'està fent en aquesta població al nord de la comarca en l'elaboració i l'experimentació de vins. Es va provar un primer vi de porró i sis més, prèviament escollits, que van maridar amb restaurants de Navàs i de poblacions veïnes. Va ser una vetllada en què per primer cop es feia una aposta per la diversitat de restaurants, que va reunir 230 persones al teatre de Palà. Entre els assistents, el millor sommelier d'Espanya 2016, Josep Pelegrín, que va valorar la mostra com «un esdeveniment imprescindible per entendre el present i el futur del Pla de Bages vitícola, amb la puresa i la radicalitat com a origen de tot».

L'enòleg Joan Soler, president de la DO Bages, però sobretot col·laborador incansable en el projecte de Navàs, va ser l'encar-regat de comentar els vins i l'enllaç que s'havia fet amb cada plat.

El maridatge va donar la benvinguda als assistents amb música a càrrec del duet Martí Riera i Berta Sala, mentre el públic degustava embotits artesans de Navàs i vi de ca l'Estruch.

Vins dels cellers i les vinyes de Martí Just, Arcadi Vilà, Joan Izquierdo, Marc Comaposada, Josep Manubens es van maridar amb els plats dels cuiners dels restaurants 6Sentits, Logos Berguedà, Casino de Valls, Hostal Cal Fuster, Alberg de Castelladral i la Pastisseria Mas. La mostra va tenir un record pel desaparegut Josep Obradors Camprubí, el Conrado, elaborador de «pedrapicada».