Castellbell i el Vilar ja té digitalitzades totes les actes dels plens municipals que s’han fet en aquest Ajuntament des del 1853 fins al 2015. La feina ja s’ha completat, i permetrà accedir de manera telemàtica a tota la documentació i al mateix temps, preservar els arxius originals.

La digitalització de les actes s’ha fet amb l’objectiu de conservar i fer accessibles d’una manera fàcil totes aquestes actes a la ciutadania, garantint la seva consulta a veïns i historiadors, i millorar la gestió interna de tota la documentació. Les actes recullen els acords polítics i l’activitat de l’Ajuntament des de la segona meitat del segle XIX en totes aquelles competències que li són pròpies, de manera que són un testimoni de l’evolució i les transformacions històriques i recents del municipi.

El procés de digitalització ha estat subvencionat íntegrament per la Xarxa d’Arxius de la Diputació de Barcelona, i permet fer una recerca per paraules de les actes posteriors al 1993, tenint en compte que a partir d’aquell any van passar a ser mecanografiades.