Sant Salvador de Guardiola votarà aquest cap de setmana els projectes candidats a obtenir els 20.000 euros de la partida pressupostària d'espai públic mitjançant consulta popular que tindrà lloc aquest cap de setmana. Les votacions tindran lloc en dos dies i en dos llocs diferents per tal d'apropar al màxim les urnes a la població. Aquesta ha estat una de les novetats introduïdes pel Consell de la Vila, un òrgan assessor de recent creació que ha capitanejat el procés de definició dels projectes que es sotmeten a votació.

El 25 de març es donarà el tret de sortida a la consulta popular. Serà al Carrer de la Creu, davant de La Caixa, de 10 a 2. L'endemà, i amb el mateix horari, la mesa electoral s'instal.larà a la Plaça del Pi del Calvet. A partir del 27 de març i fins el 13 d'abril, ambdós inclosos, les butlletes es podran dipositar a l'urna que es traslladarà al taulell d'atenció al públic de l'Ajuntament. Per poder votar caldrà presentar el DNI, estar empadronat al municipi i ser major de 16 anys.

Les actuacions que han rebut el vist-i-plau del Consell de la Vila han estat l'arranjament i adequació de l'antiga porta i l'espai de darrera la Masia del Calvet, de la zona de la font de Dalt (sota el camp de futbol), de la zona de l'aparcament de la piscina municipal així com del backstage del teatre La Sala.

El d'enguany és el quart procés participatiu que l'Ajuntament convoca perquè els veïns i veïnes decideixin quina serà la destinació d'aquesta partida del pressupost municipal. L'any 2016 el projecte guanyador va ser el de la millora de les instal.lacions esportives, una actuació en la qual s'hi està treballant a ple ritme.