El grup de Convergència ha demanat explicacions al del PSC al Consell Comarcal del Bages sobre la situació judicial en què es troba l´actual alcalde de Castellgalí i expresident d´aquest ens, Cristòfol Gimeno. En una pregunta formulada per escrit, els convergents exposen que Gimeno, amb 11 persones més de la Catalunya Central, «està acusat d´un delicte d´administració deslleial pel cas dels increments de sous dels directius de Catalunya Caixa mentre aquesta entitat era sostinguda amb fons públics». Concreten que el fiscal distingeix dos períodes: «el primer entre 2000 i 2007, quan l´aleshores Catalunya Caixa es van prendre decisions d´inversió ´rellevants´, i entre 2008 i 2013, moment en el qual es fa patent la insolvència de desenvolupar els projectes. Fent palès que tant en el primer període com en el segon, l´alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, ocupava les màximes responsabilitats de l´ens comarcal».

Aquesta preocupació, hi afegeix el grup comarcal de Convergència en la seva pregunta que s´ha plantejat en el ple d´aquest dilluns, «se suma amb el fet que el passat 2015 es va fer públic que l´extresorer de l´ajuntament de Castellgalí havia desviat més de 400.000 euros de fons públics de l´ajuntament cap a fons personals del mateix tresorer».

«Davant de tots aquests fets», exposen, «expressem la nostra preocupació i demanem explicacions públiques del grup socialista, aleshores amb màximes responsabilitats al Consell Comarcal del Bages».