El secretariat d'ADF de Catalunya està estudiant la configuració d'una plataforma digital on es connectin totes les càmeres de vigilància que s'acabin instal·lant pel territori, i que puguin oferir imatges a temps real.

Actualment, la presència d'aquestes càmeres a Catalunya encara és molt minoritària, tenint en compte que l'ADF Quercus ha estat la primera a instal·lar-ne a la Catalunya Central, seguint l'exemple del que ja han fet l'agrupació de Subirats (al Penedès) i la federació de les Gavarres, però encara no s'han generalitzat pel conjunt del territori. De tota manera, es preveu que aquest sistema no trigui gaire temps a estendre's per tot el país.

L'empresa osonenca Priona.net ha estat l'encarregada de la connexió a Internet de les càmeres de Sant Feliu (i també ho farà amb les de Calders), i també del seu enllaç amb la pàgina web ( vigilant.cat) des d'on es poden controlar. Les dades del web són públiques, i ofereix fotografies captades per aquestes mateixes càmeres. El servidor agafa l'última foto i la penja, i si fa falta també hi ha l'opció de gravar i enviar la gravació remotament.

De fotos a temps real

Les pretensions que hi ha darrere de la nova plataforma són que aquestes imatges es puguin consultar també a temps real sense que hi hagi cap alteració que faci saltar la connexió. I és que el sistema que hi ha actualment no està preparat per fer-ho, segons ha explicat Montsech, tenint en compte que si hi hagués un volum considerable de consultes al mateix moment, es carregaria la línia.