Gent de Balsareny, que governa en minoria en aquest Ajuntament, ha pogut aprovar per la mínima el pressupost del 2017 amb els únics vots a favor dels seus 4 regidors i gràcies a l'abstenció d'ERC, que és a l'oposició, també amb quatre representants. Els 3 de CiU hi van votar en contra.

Els comptes han pogut tirar endavant enmig d'un ambient tens, després que aquesta setmana CiU va fer pública la seva proposta d'acostament a ERC per intentar sumar una majoria alternativa, tot i que ara per ara els republicans han decidit no moure fitxa (vegeu Regió7 de dimecres i dijous).

El pressupost del 2017 aposta per enfortir les polítiques socials i d'ocupació, amb un increment de la jornada dels professionals de serveis socials, i amb més personal en l'àrea d'economia, entre altres mesures. El capítol d'inversions posa èmfasi en les polítiques mediambientals i d'estalvi energètic, amb 200.000 euros per al canvi al sistema LED del 50 % dels fanals, amb què es preveu un estalvi d'uns 30.000 euros anuals.

En inversions també es preveu redactar el projecte d'arranjament de l'entrada del cementiri, i és un capítol que ajuda a explicar l'abstenció d'ERC, perquè incorpora propostes seves, com l'arranjament de la zona del Repeu i l'Era del Mas Martí (10.000 euros), la dels parcs infantils (6.000 euros), i l'habilitació d'una zona de barbacoes i estacionament de caravanes (4.000 euros). Segons GdB, també s'ha inclòs la millora del sistema de calefacció de l'escola, la neteja i arranjament de la riera de Roqueta i millores al clavegueram als carrers Coromina i Bruc, que proposava CiU.

CiU lamenta la negativa d'ERC

La negativa d'ERC a sumar-se a la proposta de CiU per fer una moció de censura atura, com a mínim de moment, qualsevol acció per tombar el govern, i aquest cop de porta no ha agradat a CiU, que tanmateix, «mantenim la crida i continuarem asseguts per si ERC en vol parlar», segons ha apuntat el president del PDeCAT al Bages, Ferran Fernández.

CiU acusa ERC de no haver-se volgut trobar per negociar, «i en això ens recorda l'actitud de Rajoy amb Puigdemon», i que l'abstenció dels pressupostos «ens recorda la del PSOE amb el PP», diu Fernández. Els convergents recorden que si hi ha l'estelada penjada al balcó de l'ajuntament és gràcies al front comú de CiU i ERC, i en aquest sentit «no entenem com ERC pot mantenir en el govern algú que està en contra del procés que viu Catalunya».