La recerca de la veïna de Sant Salvador de Guardiola ha acabat aquest matí, 24 hores després del seu inici, de forma positiva. Cap a les 11 del matí, un dels grups que han participat en la recerca ha donat l'alerta que havia localitzat la dona, de 32 anys, a la zona de cal Simonet, a Marganell. Segons informa Bombers de la Generalitat presentava lleus símptomes d'hipotèrmia.

Albert Miralda, alcalde de Sant Salvador de Guardiola, ha explicat a Regió7 que la dona estava «molt desorientada» quan l'han localitzat i que anava vestida d'anar per casa. Ha estat traslladada a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

Gran mobilització ciutadana

En total, un centenar llarg de persones participaven aquest matí de dissabte, des de 2/4 de 8, en la segona jornada de recerca de Judit Iglesias, la veïna de Sant Salvador de Guardiola que des de 2/4 de 10 del matí de divendres estava desapareguda. Arran d'un testimoni que assegura que va veure la dona a les 7 del vespre a Marganell i que aquesta li va dir que es dirigia a Montserrat, els esforços s'han centrat en escorcollar la zona boscosa que hi ha entre aquest municipi i el monestir.

En les tasques de recerca hi han participat 11 dotacions terrestres de Bombers, 3 patrulles dels Mossos d´Esquadra, membres de Protecció Civil, de les ADF i voluntaris i una cinquantena de voluntaris que s'han repartit en diferents equips i que s'han repartit la zona on calia buscar.

24 hores desapareguda

Ahir es va estar buscant sense èxit a Judit Iglesias fins les 12 de la mitja nit, si bé una patrulla dels Mossos va quedar a la zona fins aquest matí, quan s'ha reprès la recerca.

L'alerta la van donar els familiars de la dona desapareguda, a les 11 del matí. La hipòtesi principal amb què es treballava era la d'una desaparició voluntària. Va sortir del seu domicili a 2/4 de 10 del matí, a la urbanització del Calvet, i ja no va tornar. Els Mossos i els vigilants locals van fer una primera recerca per la zona pròxima a l'habitatge, sense resultat. A l'hora de dinar, la família va avisar que la dona encara no havia tornat, per la qual cosa l'Ajuntamnet va organitzar un dispositiu de recerca, amb el centre de comandament a la Masia del Calvet.