«Han estat moltes hores de patiment, però al final la història ha acabat bé». L'alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, respirava alleujat ahir al migdia després que la dona de 32 anys i veïna d'aquesta població, Judit Iglesias, que havia desaparegut 24 hores abans, va ser localitzada sana i estàlvia poc abans de les 11 del matí en una casa de la zona de Cal Simonet, a prop de Marganell, a uns 10 quilòmetres de distància de la urbanització del Calvet, on viu Iglesias.

La dona va ser localitzada gràcies a la intuïció de Xavier Vidosa i Manel Giráldez, que formaven part d'un dels grups de voluntaris que a 2/4 de 8 del matí s'havien trobat a l'ajuntament per reprendre la recerca que s'havia aturat a la 1 de la matinada. Són dos veïns de Sant Salvador coneguts de la noia i aficionats al motor, i ahir van fer la batuda amb la moto. «Havia plogut, i la lògica ens deia que hauria buscat refugi en alguna casa on hagués pogut entrar, o en alguna barraca de vinya abandonada», explicaven. La van trobar en una de les cases de la zona de Cal Simonet, on la dona hauria pogut entrar sense que ningú se n'adonés en haver-se trobat la porta mal tancada, segons van explicar ahir a aquest diari i des de l'anonimat els inquilins que hi resideixen com a llogaters. Hi viuen cinc amics, i es dóna la casualitat que només un va passar aquella nit a casa. «Quan vaig anar a dormir a les 12, aquí no hi havia ningú», però quan ahir al matí va despertar-lo un dels inquilins que havia passat la nit a fora, es van trobar de sorpresa la noia a la cuina. Era pels volts de les 11, just quan els joves motoristes s'havien apropat a la casa demanant per la jove, i entre tots van alertar de seguida els equips de rastreig, que s'hi van desplaçar immediatament.

«Ens ha reconegut de seguida, ens ha abraçat i ens hem emocionat després de tanta angoixa», explicaven els dos motoristes. La noia estava «molt desorientada» i parlava poc i de forma incoherent, però estava bé, només amb una rascada a la cara. «El Xavi s'ha tret la jaqueta per abrigar-la, i jo li he donat aigua de la cantimplora de la moto». Al cap de pocs minuts, agents dels Mossos, l'alcalde i una regidora infermera entraven per la porta. D'allà la van portar a l'ajuntament, i després, en ambulància, a l'hospital de Sant Joan de Déu.

Per causes que es desconeixen, Judit Iglesias va marxar a peu de casa seva divendres al matí, vestida amb màniga llarga, pantalons i calçat lleuger, sense claus, ni mòbil, ni cartera.