«A Sant Benet tothom s'hi ha deixat la pell i ha sigut una història d'èxit». Amb aquestes paraules culminava ahir la directora general de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Marta Lacambra, la presentació de les activitats que s'organitzaran per celebrar el desè aniversari de Món Sant Benet. Una commemoració que tindrà els actes centrals durant la segona quinzena del mes de setembre, amb la projecció d'un mapatge a la façana de La Pedrera i una doble celebració amb un acte institucional i una festa popular.

En aquesta dècada, que Lacambra va valorar com «un somni», la singularitat màxima de Sant Benet ha estat conjuminar la cultura, la natura i l'alimentació, a través de la Fundació Alícia. Tot i «les turbulències» que va suposar entrar de ple a la crisi econòmica, la directora general de la Fundació va assegurar que no ha perillat mai el projecte original i el complex ha mantingut els seus 150 treballadors i ha «arribat millor que mai» als 10 anys.

Per la seva banda, Pere Casals, membre del Patronat de la Fundació Catalunya-La Pedrera, va destacar l'aposta «agosarada» que va fer Caixa Manresa en el seu dia per restaurar «una joia que queia a trossos». També va celebrar que els dubtes que va poder generar en un principi el projecte s'hagin anat esvaint amb l'èxit obtingut gràcies a l'aposta de l'obra social de l'entitat, ara integrada a la Fundació Catalunya-La Pedrera.

La celebració del desè aniversari tindrà el punt culminant a finals de setembre amb una doble vessant. El dijous 28 de setembre es farà un acte institucional per fer un reconeixement a les persones que van tenir un paper destacat en la creació de Món Sant Benet i en el període posterior d'activitat.

El dissabte 30 de setembre, la celebració s'obrirà a tothom mitjançant una festa popular i familiar en què Món Sant Benet reunirà durant tota la jornada un ampli ventall d'activitats artístiques. La jornada acabarà amb un gran concert a l'escenari del prat a càrrec de La Locomotora Negra. La doble celebració haurà estat precedida per la trobada a Món Sant Benet dels 500 participants de les deu edicions del programa Joves i Ciència, i per la projecció d'un mapatge a la façana de La Pedrera, el 24 de setembre, en què es visualitzarà el lligam entre l'emblemàtic edifici i Món Sant Benet.