Els veïns de Callús ja han decidit quina de les dues opcions de remodelació del cèntric passeig d'Anselm Clavé prefereixen. Ahir al migdia, es va fer a l'Ajuntament el recompte de vots de la consulta popular que ha donat com a clara guanyadora, amb el 68,2% de les votacions, l'opció que preveu intervenir a tota la part central del passeig i mantenir el trànsit. Per contra, el 31,8% dels participants van optar pel projecte que proposava reformar només la meitat del passeig, per fer-hi una plataforma única i evitar el trànsit rodat.

Un total de 198 persones, d'un cens de 1.683 (11,8%), han participat a la consulta popular convocada per l'Ajuntament, del 30 de març al 13 d'abril, per tal que el ciutadans triessin quina de les dues propostes de remodelació del passeig, de la carretera de Cardona al carrer de la Font, els convencia més. Un cop escollida la proposta, el consistori ha d'acabar de concretar el projecte i licitar les obres amb la idea que es puguin iniciar de cara al mes d'octubre i tenir-les enllestides a final d'any.

L'alternativa que ha tingut més suport proposa intervenir en tot el passeig, però únicament a la part central, on es canviaria la totalitat dels arbres i l'enllumenat. Aquesta opció mantindria la circulació de vehicles, però, a través de jardineres, se separaria l'espai dels vianants del dels cotxes, creant noves zones de relació. En aquest sentit, l'alcalde de Callús, Joan Badia, explicava ahir que es mirarà de «controlar bé el trànsit perquè realment sigui una zona de passeig». El projecte guanyador preveu mantenir els passos de vianants i les voreres existents, i no inclouria cap actuació a la parada d'autobús que hi ha a la zona.

Per la seva banda, l'opció descartada preveia fer una plataforma única, amb tota la superfície a un sol nivell i sense barreres arquitectòniques, però, només contemplava una meitat del passeig, de la carretera de Cardona al car-rer Pompeu Fabra, i deixava l'altra, fins al carrer de la Font, per a una nova actuació. Aquesta proposta només renovaria una part de l'arbrat i de l'enllumenat actuals, i suposaria modificar la circulació dels vehicles i l'eliminació de les places d'aparcament de la zona.

El passeig d'Anselm Clavé és una zona de pas important on es concentren bona part dels espais del municipi. Hi ha el casal del poble, l'Espai Godmar (antiga Fundació Aplicació) i, també, els edificis de les escoles i l'ajuntament. A més, el passeig acull el mercat del dimecres i és un lloc de pas per a les persones que van a espais com la piscina i el camp de futbol. Per dur a terme els treballs, el consistori disposa d'una subvenció de la Diputació de Barcelona de 253.000 euros.