El nou medicament per combatre la diabetis Tipus I descobert per l'investigador de Sant Joan de Vilatorrada, Pere Santamaria, entra en una fase pràcticament definitiva per ser realitat. Santamaria ha arribat a un acord amb un dels grans grups farmacèutics del món, Novartis, per poder desenvolupar el medicament en la fase prèvia a l'assaig en humans.

Santamaria se sentia ahir molt feliç de poder veure que la investigació ha trobat una empresa que hi creu, un dels grups farmacèutics que lideren el tractament de les malalties autoimmunitàries. El medicament ha de suposar una revolució per al tractament de la diabetis Tipus I i, en un futur, per a moltes altres malalties autoimmunitàries que ara no tenen guariment, perquè, com explica el doctor santjoanenc, comporta poder actuar contra les cèl·lules afectades per la malaltia sense causar immunodepressió (quedar-se sense defenses). La immunosupressió comportaria als pacients una situació d'alt risc de contraure altres malalties.

I l'acord permet a Santamaria i el seu equip seguir al davant de la investigació que ell està convençut que ha d'acabar amb un fàrmac que resoldrà en un alt grau el problema de la diabetis tipus I. El temps que es pot tardar a desenvolupar aquest fàrmac és un dels secrets que preveu l'acord amb Novartis.

Parvus Therapeutics, una empresa biofarmacèutica creada pel mateix Santamaria i el seu grup de treball de la Universitat de Calgary, al Canadà, ha signat recentment un acord amb Novartis a través del qual el grup farmacèutic té els drets exclusius sobre la investigació i garanteix la inversió necessària per fer aquest pas determinant. Novartis produirà els nanomedicaments modificadors de la malaltia que han d'aturar o revertir la diabetis Tipus I sense causar immunosupressió general al cos de la persona malalta. Santamaria està convençut que l'acord els permetrà avançar en la solució a altres malalties d'origen autoimmunitari.

Els anomenats Navacims constitueixen una nova classe de fàrmacs que consisteixen en nanopartícules (NPs) recobertes ambmolècules del complexos major d'histocompatibilitat unides a pèptids (pMHCs) que alteren el comportament dels limfòcitsT causants de les malalties, segons ha explicat Santamaria. Fins ara, com relata l'investigador bagenc, els malalts de diabetis Tipus I, en fases avançades de la malaltia, només tenen com a tractament les injeccions d'insulina. Però la insulina no cura, simplement substitueix les mancances que tenen els diabètics. Els Navacims són «els primers productes biofarmacèutics que s'han pogut demostrar (en models preclínics) que tenen la capacitat de restablir l'estat de la tolerància immunitària específica a través de l'expansió de limfòcits T reguladors» sense altres afectacions a l'individu.

Santamaria, que ahir a la tarda també va ser reconegut amb un segon premi Funadació la Pedrera-La Vanguàrida de la Ciència, assegura que els Navacims tenen el potencial, per tant, per tractar específicament la malaltia autoimmunitària sense augmentar el risc d'infecció.