La vigència de les fires multisectorials al Bages s'ha reivindicat amb la Fira de Primavera de Navàs, que enguany ha arribat a la seva 85a edició. En un cap de setmana de pont, i entre temors de l'organització, el passeig Ramon Vall es va omplir d'assistents que van visitar els aproximadament 150 estands que han participat en el certamen.

La demostració que la clàssica fórmula d'unir parades de tots els sectors funcionava és que el passeig era ple de visitants però sense aglomeracions. La varietat de parades també demostrava que són l'atractiu d'aquesta fira. El públic hi anava sense necessitat que en aquells moments s'haguessin programat actes paral·lels més enllà de l'exhibició de sevillanes, que tenia lloc just al costat de l'estand de la Penya Malaguista, on només alguns dels visitants s'aturaven.

Entre les parades hi havia una enorme varietat. De les més tradicionals i típiques d'aquest tipus de certàmens com les d'artesania o joies. També hi havia una destacada presència, en espai, de maquinària agrícola, entre la qual destacava un estand on venien maquinària per a l'elaboració de vi. Tampoc hi faltava una exposició de vehicles, tant nous com d'ocasió.

Tot i la multitud de parades i sectors que hi havia, un dels èxits més notoris, però, eren les atraccions per a infants que hi havia a punta i punta de passeig i que estaven plenes i erem ben concorregudes per famílies amb infants.

I al llarg de la fira, com sempre passa en tot certamen multisectorial, es podia trobar alguna imatge curiosa, com per exemple una limusina que al migdia estava aturada al carrer que uneix el passeig amb la plaça de l'Ajuntament.

Entre les curiositats de la fira, també hi havia un estand amb maquetes que reproduïen edificis de diferents indrets d'arreu del món, com per exemple de Catalunya, Itàlia i també el Japó. Una altra curiositat era la parada d'Esquerra, que per evitar l'avorriment polític proposava un concurs amb preguntes sobre la població.

A la fira també hi havia parades d'alimentació com per exemple les dedicades a embotits, formatges, olives o oli, i també les que tenien productes a punt per comprar i menjar. Però tot i la presència d'aquestes últimes parades en ple passeig, també es van instal·lar mitja dotzena de food trucks just davant de la plaça de l'Ajuntament.

Sigui com sigui, amb espais de més èxit i altres de menys, aquest cap de setmana, la Fira de Primavera de Navàs ha demostrat que manté el seu atractiu sense necessitat de disfresses de fira medieval o monotemàtica, una conversió que, d'altra banda, tampoc tindria cap sentit de fer en un certamen que enguany ha arribat a la seva edició número 85 mantenint la forma.