L'artista i il.lustrador navassenc Valentí Gubianas ha completat el mural exterior del Casal Sant Genís de Navàs. La intervenció artística s'ha dut a terme en el marc de la Fira de Primavera, que s'ha celebrat al llarg d'aquest cap de setmana. Anteriorment ja havia portat a terme la pintada de la part més gran, però va quedar pendent la que dóna al carrer del Sol. Un encàrrec de l'Ajuntament de Navàs amb la col·laboració de Pintures Domènech.

Segons ha explicat Gubianas, l'obra que ha materialitzat es basa en la paraula cultura=conreu, "ja que el Casal Sant Genís, malgrat va ser ideat com a local Parroquial, ja des del primer moment exerceix com a gran centre cultural de Navàs". Segons l'il.lustrador, és essencial "culturitzar-se, conrear-se; ens cal per crèixer per entendre, per saber, per relacionar-nos, per viure, per ser,..."

Així, segons ho defineix ell mateix, a partir d'un personatge que sembra glans (sembla que el pla de Navàs abans d'esser poble era un bosc de roures) i un que rega, "es comença a produir moviment cultural expressat per altres personatges del mural: un amb llibres, un altre amb musica, un altre que simbolitza la història, un altre la ciència, un altre la cultura popular. etc.".