Sallent ha donat acollida als primers refugiats. Es tracta d'una família de sirians, que des de divendres passat ja estan instal.lats al seu nou habitatge. L´Ajuntament de Sallent va posar-se a disposició del govern de la Generalitat per tal de poder acollir persones refugiades i va condicionar dos pisos perquè les famílies que per aquest motiu ho necessitessin poguessin anar a aquesta població. Els primers estadants són una família de sis persones provinents de Síria que van entrar al seu nou habitatge i que aquest dimarts han estat rebuts a l'Ajuntament per l´alcalde de Sallent, David Saldoni.

Aquesta família està formada per un matrimoni, amb tres filles de 19, 18 i 6 anys i un fill de 14 anys. També aquest dimarts, el noi de 14 anys ja ha començat les classes a l´institut de Sallent, i la nena de 6 comença aquest dijous a l´escola. Les altres dues filles aprofundiran el coneixement de l´idioma i es prepararan per començar estudis superiors el curs vinent.

Aquesta família, forma part del programa de refugiats i compta amb el suport de l´entitat Dianova, que gestiona els centres de primera acollida de Manresa i Vic. Fins ara, estaven en el centre de Vic. El programa de refugiats atorga una prestació a aquestes famílies en funció del nombre de membres, i amb aquests diners fan front al pagament del lloguer, els subministraments i la resta de despeses familiars.

En els propers dies i setmanes, la nova família sallentina espera poder-se anar integrant a la població, així com millorar el coneixement de la llengua i preparar-se per poder trobar una feina que els permeti una major integració.

L´alcalde de Sallent, David Saldoni, ha posat en relleu després donar la benvinguda a la nova família que "estem fermament convençuts que un municipi com Sallent ha de poder acollir aquesta família de refugiats, són gent que ho ha perdut tot, que han hagut de canviar de país, que fa temps que van passant les diferents fases del programa d´acollida, i que finalment tenen l´esperança, i nosaltres els donarem l´oportunitat de començar una nova vida al nostre municipi".