L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha preparat per al diumenge 14 de maig una matinal de neteja de diversos indrets del municipi i l'entorn, a la qual hi ha convidats els veïns amb un recorregut apte per a tots els públics.

Es tracta de la sisena edició de l'European Clean Up Day, una iniciativa que pretén conscienciar la població sobre la importància de mantenir net l'entorn convidant els mateixos veïns a involucrar-se en la seva neteja en una jornada també de caire lúdic, i que se celebra en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

El punt de trobada serà a les 8 del matí a la plaça d'Alfred Figueras, on s'oferirà un esmorzar abans de la sortida, que serà a les 9, fins als diversos punts de neteja. Es preveu una sessió de dues hores, i a les 11, de nou a la plaça d'Alfred Figueras, es dipositarà la brossa recollida com a acte de sensibilització, i s'oferirà una botifarrada als participants. En edicions anteriors es va recollir cap a mitja tona de deixalles de tot tipus.

L'Ajuntament demana preferiblement una inscripció prèvia a mediambient@santrfuitos.cat o al telèfon 93 878 97 00. Hi col·laboren entitats locals, l'ADF, el grup Posa't en Marxa i la UTE encarregada de la recollida d'escombraries i neteja viària a Sant Fruitós.