El Pont de Vilomara ha traslladat al nucli de Rocafort el nou centre d'informació sobre el Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac que té el municipi. Aquesta setmana ja ha entrat en funcionament, després que se n'hagi fet la inauguració oficial, a càrrec del diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació, Valentí Junyent, del president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, i de l'alcalde del Pont, Cecílio Rodríguez.

El nou centre d'informació substitueix el que fins ara hi havia situat al centre cívic del Pont, i estarà obert els dissabtes, diumenges i festius entre les 10 del matí i les 2 del migdia, del 15 de febrer al 15 de desembre. És un dels dotze punts i centres d'informació de què disposa el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt per tot el seu territori, i en aquest cas és obert des del 2001. Va ser fruit d'un conveni entre el municipi i la Diputació, que ha inclòs altres col·laboracions, com l'adequació de les Tines de la Vall del Flequer o la creació de l'itinerari SL-C 52, a banda del Museu i el Castell de Rocafort.

L'aposta per ubicar l'oficina a Rocafort respon a la voluntat de revitalitzar aquest nucli, com a localitat històrica i de caràcter rural, perquè generi una economia local basada en els serveis al parc.