L'Ajuntament de Sallent ha pagat 70.000 euros més a Cots i Claret per les obres del complex cultural de Cal Carrera, que inicialment el consistori havia valorat en 2.071.852 euros. La constructora n'hi reclamava 411.636 en concepte de costos indirectes sobrevinguts, però informes encarregats pel govern municipal fixen aquesta despesa molt més a la baixa, «i d'aquí no ens mourem», ha assegurat l'alcalde, David Saldoni.

De fet, l'Ajuntament ja ha fet arribar la resolució a l'empresa i ja ha efectuat el pagament, sense que de moment hi hagi hagut cap racció per part seva. De tota manera, i més enllà d'aquest informe, «ja vam dir que no entraríem en negociacions, i ens hi mantenim», reitera l'alcalde, i diu que per part de l'Ajuntament es dóna el cas per tancat perquè no es farà cap revisió a l'alça per més que l'empresa ho demani, segons es va acordar per decret.

Com ja va explicar aquest diari en l'edició del 3 de febrer passat, les obres a Cal Carrera es van iniciar el novembre del 2013 i s'havien d'haver acabat ja fa més d'un any, però hi ha hagut diversos entrebancs que n'han endar-rerit els treballs, i no es van completar fins fa uns mesos (a hores d'ara encara falta el mobiliari). Entre els principals impediments, hi va haver una aturada de mig any per esperar el trasllat d'una línia elèctrica de Fecsa, i un alentiment a la part final de l'obra perquè no hi havia un pla d'instal·lacions degudament fet.

Davant d'aquesta situació, l'empresa va presentar fa uns mesos una reclamació de costos indirectes per les despeses que considera que ha hagut d'afrontar igualment en moments en què els treballs s'havien aturat o alentit per causes atribuïbles a l'Ajuntament, i que va quantificar en 411.636 euros. L'alcalde ja va respondre de seguida que ho considerava «una exageració», però abans que l'Ajuntament es pronunciés de manera definitiva va decidir encarregar un informe detallat sobre la possible suma d'aquests costos indirectes. S'ha considerat que pugen a 70.000 euros, i això és el que l'Ajuntament s'ha disposat a pagar.

El govern municipal considera que s'ha respost de manera justa a l'empresa i dóna per tancades les diferències que hi va haver en el moment que li va presentar la reclamació per valor de gairebé mig milió d'euros. «Hem volgut fer les coses bé», diu l'alcalde, tant amb l'empresa com amb l'equipament, fins al punt que «hem demanat certificacions extres a una empresa homologada sense tenir-ne l'obligació, però pensem que tota precaució és poca». En aquest sentit, s'ha incidit en les rutes d'evacuació, d'incendis i de senyalització, entre altres «per assegurar-nos que tot és correcte».