El Pont com a exemple i referència de poblacions, situades més enllà de l'àrea metropolitana, que tenen un terç de votants de forces no independentistes, però susceptibles de ser convençuts cap a aquesta opció. Sota aquest prisma i amb aquest objectiu, l'ANC i Súmate han organitzat un gran acte per a aquest dissabte al matí a la població bagenca per arribar essencialment a un públic no convençut del camí cap a la independència.

Cinc noms prou rellevants pujaran a l'escenari del Centre Cívic del Pont de Vilomara en un acte que començarà a les 11 del matí i es perllongarà unes dues hores, i que combinarà parlaments amb una part d'interlocució amb el públic. Hi intervindran Eduardo Reyes, fundador de Súmate (entitat formada majoritàriament per castellanoparlants manifestament favorables a la independència) i actualment diputat al Parlament; Antonio Baños, des de fa poc portaveu d'aquesta plataforma i candidat de la CUP a les dar-reres eleccions al Parlament; Gabriel Rufián, diputat al Congrés per ERC ; Ernest Maragall, exdiputat al Parlament Europeu, exconseller d'Ensenyament pel PSC i germà de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall; i el també diputat al Parlament i membre de Demòcrates Antoni Castellà (ex-UDC).

Josep Emili Puig, portaveu de l'ANC, va deixar clar que l'elecció del Pont era totalment intencionada, tal com va argumentar: «a les eleccions del 27 de setembre hi va haver el 35% de població que va votar opcions independentistes, que és prou important; per sota hi hauria el vot clarament unionista de Ciutadans i PP, amb el 31%, però també tenim el 29% que sumaven PSC i Iniciativa. L'acte d'aquest dissabte el dirigim essencialment a aquest 29% de població que creiem que és susceptible en bona part que pugui votar l'opció independentista». I afegia que l'acte de dissabte «pretén fer sortir de l'armari l'independentisme que segur que hi ha al Pont de Vilomara en un percentatge molt proper a la mitjana de la comarca» i fer-lo extrapolable a altres poblacions amb característiques de vot similars.

En aquest sentit, el coordinador de Súmate a la Catalunya Central, Álex Montes, apuntava que «la gent no surt de l'armari si no és amb un acte molt gran». Per això, l'aposta de dissabte.

En la presentació que es va fer ahir de l'acte de dissabte, Montes va subratllar que el Pont «és una població molt similar a altres municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona en percentatge de vots: entre el 35-38% de vot independentista i una fluctuació entre el 20-25% del que considerem població indecisa. Aquest és el nostre públic objectiu. Equiparem el Pont de Vilomara a moltes d'aquestes poblacions. Per això en aquest acte esperem que hi vingui gent indecisa, no volem muntar actes per a gent convençuda. Volem remoure conciències i donar informació fidedigna».

I en aquesta línia, el coordinador de Súmate encara afegia que «volem extrapolar que aquest panorama de vots no només és a l'Hospitalet, el Baix Llobregat o el Barcelonès, sinó que hi ha un teixit de població molt important al segon i tercer cinturó de Barcelona al qual hem d'arribar, perquè només entre el Bages i l'Anoia tenim a l'entorn de 30.000 vots indecisos, que són també molt importants».

Preguntat sobre si s'havia fet una invitació expressa a l'alcalde del Pont, Cecilio Rodríguez (PSC), Montes va confirmar que ell mateix li havia trucat «i, tot i que ha declinat la invitació, només podem dir que per part de l'Ajuntament del municipi tot han estat facilitats i bona disposició perquè puguem disposar del Centre Cívic per a aquest acte i perquè puguem convidar la població a escoltar els nostres arguments».