La Fira Medieval Festa de la Sal de Cardona (que se celebrarà durant el primer cap de setmana de juny) tindrà com a principals novetats la instal·lació d'un campament medieval que acollirà una exposició de màquines de setge, una mostra d'oficis històrics i espectacles, que mostraran com es vivia en l'edat mitjana, a més de demostracions de tècniques d'esgrima.

Al carrer Major s'hi trobarà un espai dedicat a la sal i la màgia, amb un espectacle infantil de màgia el diumenge. Aquest any, la Fira Medieval es clourà amb un espectacle d'acrobàcia de la companyia Losinfuste.

El grup de banderers Gruppo Storico e Sbandieratori Città di Castiglion Fiorentino, ja presents a la fira de l'any passat, tornaran a portar el seu espectacle de banderes a Cardona, amb un grup més nombrós i que augmentarà l'espectacularitat de la seva actuació. A més, acompanyaran la Baixada del Senyor i la Minyona fins al centre de la vila.

En arribar a la plaça de la fira, es podrà veure l'espectacle Anodrac, la dansa de la convivència, espectacle que es consolida any rere any i que forma part del projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural, que duen a terme l'Ajuntament de Cardona juntament amb la Fundació SHE i l'Obra Social La Caixa.

L'espectacle té nombrosos canvis en vestuari i escenografia, a banda de la música en directe amb alumnes de l'escola de música Musicant.

La fira se celebrarà els dies 3 i 4 de juny i manté l'estructura de les edicions anteriors amb la Baixada del Senyor i la Minyona, des del castell fins al centre històric de la vila, els actes institucionals del lliurament de la distinció honorífica del Saler d'Or de la vila de Cardona i l'acte de lliurament de la moneda -pagament del Dret d'Aimines a la població de Cardona. Enguany no se celebrarà el sopar medieval, tot i que a la vela de la fira s'habilitarà una zona per poder seure i gaudir dels espais gastronòmics que formen part de la Fira Medieval.

Una vintena d'entitats cardonines faran possible la celebració de la fira. A banda de la participació del teixit associatiu, la mostra tindrà les parades medievals dels comerços de Cardona, artesans i oficis d'època.

Els visitants també hi trobaran tavernes medievals, concursos, com el Ral·li Fotogràfic Memorial Jaume Porredon, i diversos espais per a la mainada, amb tallers i atraccions infantils.