hereu de Navàs, Martí Castanyer, també serà a partir d´ara el nou hereu de la Catalunya Central 2017. Castanyer ha estat proclamat aquest dissabte en la festa del pubillatge que s´ha celebrat a Piera, i en què l´osonenca Laia Comerma, de Seva, ha estat escollida nova pubilla de la Catalunya Central.

El Berguedà també tindrà una presència important en el pubillatge de les comarques centrals el proper any, perquè tota la resta de representants són d´aquesta comarca. La festa de Piera va escollir aquest dissabte Aina Pi, de la Valldan, com a primera dama; Oriol Riba, de Gironella, com a primer fadrí; la també gironellenca Mireia Roca, com a segona dama; i Èric Parcerisa, de la Valldan, serà el segon fadrí.

Piera ha estat el municipi amfitrió de la proclamació d´enguany, amb una gran festa durant la tarda i el vespre de dissabte, tot i que els aspirants van començar la jornada de bon matí. En total, hi havia prop de 30 candidats i candidates a pubilla, hereu, dames i fadrins, que durant el matí es van examinar a l´escola Les Flandes amb un aprova escrita de cultura general i una altra d´oral. Al migdia, candidats i jurat (format per una trentena de persones), van fer un dinar de treball, i a la tarda va començar oficialment l´acte de proclamació. A les 6 va tenir lloc una cercavila pels carrers de Piera fins a la plaça de l´Església, on es va fer la celebració i les pubilles i hereus entrants van rellevar als sortints. La festa va continuar amb un sopar de gala a la Nau de Cal Sanahuja, i amb un comiat final.