L'equip de govern de la CUP a l'Ajuntament de Navàs assegura que el Polígon d'Actuació Urbanística del Mujal, que comprèn els terrenys on hi ha projectada la zona residencial, es regeix per les normes subsidiàries de l'any 1994 i el bisbat té uns drets adquirits. Segons el regidor d'Urbanisme, Josep Casafont, el consistori està «lligat» per aquestes normes i ha fet tot el possible per mantenir els equilibris econòmics del polígon.

Per a Casafont, que s'ha mostrat contrari «a l'especulació immobiliària», la situació econòmica del municipi no permet fer una inversió per compensar els drets adquirits en aquests ter-renys en el seu dia, per la qual cosa «no podem hipotecar el poble per reduir les cases».

El regidor assegura que la meitat de les al·legacions presentades pels veïns del Mujal s'han incorporat i també ha informat que el consistori ha signat un conveni amb el bisbat per a la cessió d'aquests terrenys durant onze anys. L'Ajuntament preveu netejar l'espai, que està abandonat, i hi farà una zona d'horts que gestionarà un hortolà.

A principi de juny, l'Ajuntament té previst fer una tercera aprovació inicial del POUM, després de la qual s'obrirà un nou període d'al·legacions.