Més de cinquanta persones de Callús van assistir divendres, dia 12 de maig, a una xerrada de Josep Ginesta, secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, sobre treball i pensions en una hipotètica República catalana.

Ginesta va explicar, en un estil senzill i didàctic, però alhora rigorós, les relacions entre mercat de treball i pensions. Va deduir que un mal mercat de treball -amb contractes precaris, sous baixos i altres conseqüències negatives de la crisi- posa en qüestió el futur de les pensions. Per això, cal millorar les condicions laborals, tenir contractes de més durada i estables, així com llocs de treball amb més formació -i persones més ben formades.

També va remarcar la necessitat de més formació per fer front a les incerteses laborals actuals i de futur, de manera que les persones es puguin adaptar a la flexibilitat del món laboral actual i futur.

Respecte de les pensions en la futura república i atès que a Catalunya el mercat de treball és molt millor que a Espanya, va assegurar que estan més assegurades que no pas en la situació actual, en què depenem d'un govern que ha malbarat els recursos de la "guardiola" de les pensions i no ha fet polítiques actives per millorar l'ocupació.

Ginesta va respondre totes les qüestions que se li van plantejar, entre altres com pot un ajuntament d'un poble petit ajudar de manera activa les persones que busquen feina.

L'acte va ser organitzat per ERC Callús i va ser presentat per Mireia Lladó, presidenta de la secció local.