La plataforma No Més Morts a la C-55 va tallar ahir al matí l'eix del Llobregat a l'alçada de l'aeri de Montserrat com a protesta per les 2 morts a que s'hi han produït durant el 2017. Prop d'una trentena de persones es van manifestar durant mitja hora (com és habitual) entre 2/4 de 12 i les 12 del migdia. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, es va generar una retenció d'aproximadament 2,5 quilòmetres.

La manifestació volia servir per recordar el camioner que va morir el 27 d'abril passat al terme de Collbató, en un accident que va ser molt aparatós, ja que el vehicle es va precipitar per un barranc i va caure al riu. Tot i això, segons la investigació dels Mossos d'Esquadra, el conductor va morir per causes naturals just abans de l'accident. La concentració també volia ser un homenatge a Ramon Vila Ballester, el veí de Castellgalí, que va morir atropellat a la C-55 el gener. La presidenta de la plataforma No Més Morts a la C-55, Fina Casals, explica que en aquest cas, com que la víctima va traspassar més de 24 hores després de l'accident, a efectes oficials no compta com a mort a la carretera.

Entre els presents, i darrere la pancarta amb el lema «De víctimes a la C-55 ja n'hi ha prou!» hi havia membres de la plataforma i autoritats com l'alcalde de Cas- tellgalí, Cristòfol Gimeno; el cap del grup del PSC a l'Ajuntament de Manresa, Felip González, i el president d'ERC al Bages, Albert Mulero. Els responsables de la plataforma també van llegir un manifest en què demanaven el desdoblament de l'eix del Llobregat i la gratuïtat de l'autopista C-16. També van exigir una reunió amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers de Territori, Josep Rull, i Interior, Jordi Jané.

La presidenta de la plataforma també va dir que el desdoblament és «cada vegada més urgent» i que l'efecte de les bonificacions sobre la C-16 és «irrisori».