La pista de skate de Navarcles i el seu entorn (la skateplaça), que l'Ajuntament va condicionar l'estiu passat, ha obtingut un reconeixement per part del Foment de les Arts Decoratives a través dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme, que cada any distingeixen els millors projectes de la Península i les Balears realitzats durant l'any anterior, en aquest cas, al llarg del 2016.

Els premis FAD van ser impulsats el 1958 per l'arquitecte Oriol Bohigas, i en l'àmbit de l'arquitectura i l'interiorisme es divideixen en les categories d'arquitectura, interiorisme, ciutat i paisatge, i intervencions efímeres. En cada apartat, el jurat nomena uns projectes com a seleccionats i uns altres com a finalistes, i aquests dar-rers són els que aspiren a obtenir el premi FAD de l'any (en la seva categoria corresponent). El gua-nyador se sabrà el dia de l'entrega de premis, durant la FADfest 2017 a Barcelona.

La skateplaça de Navarcles és un dels projectes seleccionats d'enguany en l'apartat de ciutat i paisatge i, per tant, no opta al premi final. Tanmateix, el jurat l'ha tingut en consideració, i figurarà en la llista d'obres distingides pel FAD. En aquesta 59 edició dels premis, es valoraven un total de 371 obres en la categoria, i en l'apartat de ciutat i paisatge n'hi ha hagut 4 de finalistes i 5 de seleccionades, la majoria de Barcelona ciutat, però també de Badia, Formentera, Granada i Huelva.

Navarcles va adequar la zona de skate l'estiu passat al lloc on hi havia hagut la pista d'atletisme, i l'espai es va concebre com un parc públic, amb arbrat i una àmplia zona d'esbarjo, i això també s'ha valorat per part del jurat.

Les obres participants, tant les finalistes com les seleccionades, i de totes les categories i apartats, es podran veure en una exposició al Disseny Hub Barcelona del 26 de juny al 29 d'octubre.