El projecte de transformació del pati de l'escola Barnola, presentat per l'AMPA del centre, ha estat la proposta més votada en la primera edició dels projectes participatius d'Avinyó. La sala de plens de l'ajuntament va acollir, ahir al midia, el recompte públic de les votacions. Els 18 projectes presentats per particulars i entitats del municipi han rebut 270 vots d'un cens de 1.271 persones, que suposa una participació del 13,7%.

Ara, la comissió de seguiment dels projectes participatius haurà de validar les votacions i la proposta guanyadora, que, en aquest cas, s'emportarà la totalitat de la partida pressupostària que preveia la convocatòria, que era d'un màxim de 25.000 euros. El ple municipal serà l'encarregat d'aprovar definitivament el projecte, que s'haurà d'executar aquest any.

El projecte de transformació del pati de l'escola Barnola d'Avinyó ha obtingut 109 dels 270 vots emesos en aquesta primera edició dels pressupostos participatius, el que suposa el 40% de les votacions. La segona iniciativa que ha rebut més suport ha estat la redacció del projecte d'un parc del riu i ruta saludable (78 vots), que tenia un pressupost de 15.000 euros, seguit de l'aplicació mòbil i web Turisme Actiu Avinyó (51 vots), una proposta que estava pressupostada amb 17.000 euros. La creació de dos gegantons dels Matiners (44) i la construcció d'un parc de barres (42) han estat les dues següents propostes més votades.

El projecte per remodelar el pati de l'escola, pressupostat en 25.000 euros, preveu actuar en els diferents espais actuals: la zona d'infantil i de primària. Segons apunta el projecte, «la idea és diversificar els espais i oferir alternatives lúdiques diverses a l'alumnat i millorar les actuals instal·lacions amb material nou, circuits psicomotrius i espais de trobada».

Si la comissió de seguiment dels projectes, que es reunirà demà, dimecres, dóna el vistiplau al procés participatiu, la transformació del pati de l'escola serà oficialment la proposta guanyadora. Durant dues setmanes els veïns d'Avinyó han pogut votar fins a 3 de les 18 propostes que van ser acceptades.