L'Ajuntament de Fonollosa posa en marxa el procés de construcció de la depuradora d'aigües del municipi, que ha de solucionar els abocaments del clavegueram depurant l'aigua residual. De moment ha licitat la primera fase de les obres, que serviran per tractar les aigües de la zona del nucli del poble i el raval del Sastre, i tindran un cost total de 97.196 euros.

En concret, aquesta primera fase dels treballs consistirà en la instal·lació d'una fossa d'oxidació total en un indret a prop del raval del Sastre, on ara desemboquen els dos col·lectors actuals, i que després seran connectats en un nou pou de salt, des d'on es derivarà l'aigua cap a l'entrada de la fossa, que posteriorment serà abocada a la riera.

El termini d'execució d'aquesta primera fase de les obres es preveu que s'allargui un màxim de 8 setmanes, un cop resolta la licitació i feta l'adjudicació. El cost total del projecte és de 97.196 euros, dels quals 82.796 corresponen a l'execució per contracte, 9.100 euros són de la redacció del projecte (que en el seu moment va realitzar Aigües de Manresa), i 4.700 euros més són de la direcció d'obra i coordinació de seguretat.

El projecte d'aquesta primera fase es va aprovar el maig del 2015, però s'ha demorat en el temps perquè va ser necessària la petició i autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua per poder incorporar la instal·lació en el seu sistema de sanejament, la qual cosa ha comportat la redacció de documents annexos inicialment no previstos, i també expropiacions i servituds de pas per valor de 528 euros.

Feta la primera fase, quedarà pendent una segona, que connectarà el col·lector de la zona de les escoles a aquesta depuradora. Costarà 52.000 euros que finançarà la Diputació el 2019.