Les Enramades de Sallent tindran enguany set espais més engalanats que en l'última edició, que va ser una de les més fluixes dels darrers anys pel que fa a participació. Tot i que les perspectives a principi d'any eren fins i tot més pessimistes, la insistència ha fet revertir la situació, i de la reculada s'ha passat al creixement.

Els deu carrers participants l'any passat mantindran la tradició, i a aquests s'afegeixen quatre espais que es recuperen després que les darreres edicions haguessin desistit de prendre-hi part, i tres més que hi participaran per primer cop. La implicació no només de veïns dels punts que s'enramaran, sinó d'altres zones del poble, i també de diferents entitats i col·lectius ha fet possible aquest rellançament, tal com ha posat en relleu la presidenta dels Amics de les Enramades de Sallent, Mari Calvo.

Així, enguany tornaran les ornamentacions de Corpus, després d'un parèntesi d'absència, a la plaça de la Pau, per part dels veïns; al primer tram del carrer del Cós, gràcies a la implicació de l'institut Llobregat, i a les places de la Verdura i de Joan Vilaseca. En aquests dos darrers espais, els enramadors seran l'Agrupament Roques Albes i l'Ateneu Rocaus, respectivament.

Els llocs que s'enramaran per primer cop -«si és que no ho van fer dècades enrere», puntualitza Mari Calvo- són dues places, la de Catalunya (que diumenge de Corpus haurà de conviure amb el mercat setmanal) i la d'Anselm Clavé, gràcies als veïns que s'han organitzat per fer-ho possible, i la travessia del Teatre, on els encar-regats de l'ornamentació seran els integrants de Ràdio Sallent.

Els 10 espais que ja van enramar l'any passat i que aquest any ho continuen fent són els carrers Verge de Fussimanya, Sant Bernat, Sant Esteve, Unió, Guimerà, Nou, els trams segon i tercer del carrer del Cós, els Embotits i el carrer del Clos. En tots són els veïns els encarregats de mantenir un any més la tradició de les enramades, mentre que al darrer ho farà possible la implicació conjunta de les entitats Ampans, Prodis i l'Escola Municipal de Música.

La presidenta dels Amics de les Enramades ha explicat que, quan a començament d'any es van fer les primeres reunions per preparar aquesta edició, la situació era descoratjadora, «però hem aconseguit anar-hi involucrant més gent, perquè els sallentins han d'entendre que aquesta és una tradició molt nostra, que no podem perdre, que porta molta vida al poble durant 5 dies i que qualsevol veí pot contribuir-hi encara que no enramin el seu carrer».

Enguany, l'Ajuntament de Sallent també ha posat en marxa una campanya, tal com ja va explicar Regió7 (vegeu edició del 28 d'abril) per demanar la implicació dels veïns en la festa. «Enreda't», que és com s'ha titulat la iniciativa, convida a col·laborar en la feina prèvia d'engalanar carrers, i planteja diverses possibilitats de participar-hi, des de la confecció del material, fins a la seva col·locació o l'oferiment d'un local per preparar-lo.

És la primera vegada que l'Ajuntament llança una campa-nya d'aquest tipus per les Enramades, i s'ha cregut convenient perquè cada cop costa més trobar persones que hi puguin dedicar prou temps i espais per anar preparant tot el material.

Quan es va posar en marxa la campanya, l'alcalde sallentí, David Saldoni, destacava en la mateixa línia que ara ho fa Mari Calvo que «les Enramades no són dels carrers que s'enramen, sinó un projecte de poble, i per això demanem la implicació de tothom», va apuntar Saldoni.