L'institut Quercus, que des d'inici de curs té en marxa el programa d'impuls a la lectura, ha evidenciat que els alumnes han augmentat els seus hàbits lectors. Ho manifesten també els mateixos estudiants, alguns dels quals reconeixen que se'ls ha despertat l'hàbit lector i que ara, a casa, quan tenen temps lliure, llegeixen més que abans.

El Jofre Llumà, que té 13 anys i és estudiant d'ESO, confessa que «abans llegia, però no pas tant com ho faig ara». Assegura que aquest curs ja ha llegit una desena de llibres, entre els de lectura obligatòria del centre i els de lliure elecció. A banda dels 30 minuts diaris que fa a l'escola, aprofita «els caps de setmana abans d'anar a dormir» per llegir, perquè és «quan tinc temps lliure».

En la mateixa línia s'expressa el seu company de classe Èric Ramírez, de 12 anys, que diu del programa que li «agrada molt perquè podem llegir molts llibres aquí». Aquest curs ja n'ha acabat una desena, ja que, a banda de l'estona que ho fa a l'escola, tres dies entre setmana i els caps de setmana «llegeixo mitja horeta abans d'anar a dormir». Ara està llegint Las pelirrojas traen mala suerte, a l'escola, i a casa, Los olvidados, de David Baldacci.