Avui, dijous, es dóna el tret de sortida a la Setmana dels Geoparcs Europeus 2017, una iniciativa conjunta, que pretén apropar la geologia i el territori a la ciutadania a partir d'activitats lúdiques i divertides. En el cas del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central (que engloba el Bages, alguns municipis del Moianès i Collbató) les activitats proposades van des de descobrir l'evolució del territori a partir d'un calaix de sorra fins a fer una sortida a les tines i maridar-la amb un tast de vi i amb poesia o escoltar el mediàtic Marc Boada.

El programa inclou, des d'avui i fins a l'11 de juny, un munt de propostes diferents per descobrir el territori des d'un altre punt de vista, organitzades conjuntament amb entitats col·laboradores del Geoparc, com Ajuntaments, biblioteques o Parcs Naturals.

Els Geoparcs mundials són territoris reconeguts per la UNESCO. A l'Estat espanyol n'hi ha 11, i el de la Catalunya Central és l'únic de Catalunya. Les activitats proposades es poden consultar al web www.geoparc.cat.